Vojáci
Potřebné ingredience
Mramorový oříškový piškot, karamelový krém, mléčný marcipán, perník - těsto v mých receptech - jednoduché a věčné:-)
Postup přípravy
Vyšleháme žloutky s cukrem a s půl deci vody, potom vmícháme mouku se špetkou prášku do pečiva a mleté ořechy - dala jsem asi 15 dkg a nahradila tak část mouky, takže místo 50 dkg mouky jí bylo 35 dkg.Přidáme sníh z deseti bílků a opatrně promícháme. Potom oddělíme asi třetinu těsta a obarvíme tak dvěma lžícemi kakaa. Na plech dáváme vždy jednu lžíci kakaového těsta a na to 2 lžíce světlého těsta, postup opakujeme až do spotřebování. Viz obrázkový postup výsledného efektu.
Krém: Svařila jsem jedno Salko-dvě hodiny potopenou plechovku ve vodě, nechat vychladnout. Udělat si vanilkový pudink ze 300 ml mléka, nechat vychladnout a potom vyšlehat dvě změklá másla, pudink, zkaramelizované Salko a 20 dkg mouč.cukru v hustý krém.
Marcipán: na šest lžic suš.mléka 12 lžic mouč.prosátého cukru, mandlová tresť hořká a sladká mandle půl na půl, deci vody a tři lžíce pšeničného sirupu. (ne vrchovaté, nechte stéct)
Perníčky na stromky
tvoření stromečků - každou perníkovou hvězdičku nebo kytičku objedeme kosticí minimálně půl cm necháme navíc a u smrčků ještě natřepíme okraje. Obalíme svrchu perník a přisuneme na špejli.Mezi jednotlivými patry dáme kousek marcipánu. Na marcipánu jsou vidět barevné flíčky nezpracované barvy, nechala jsem to tak, na stromkách to nevadí..
Korpus mramorový s ořechy
rozválený marcipán připravený na potažení
detaily
detaily
shora - zkoušela jsem nafotit detail studánky, ale vůbec to nešlo, pořád mi tam vychází jen světlý flek...
to, co nemá být moc vidět:-) prostě zezadu
ze strany
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé